Posjeta Gradonačelnika Banja Luke

Gradonačelnik Banjaluke posjetio Centar i upoznao se sa rezultatima ASIQ projekta

 

U petak, 24.12.2021. godine nam je u posjeti bila delegacija Grada Banja Luka, predvođena Gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

Posjeta je bila upriličena prvenstveno zbog mogućnosti informisanja predstavnika Grada o rezultatima projekta “Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju – ASIQ”.

S obzirom na period u godini, posjeta se odvijala u prazničnoj atmosferi uz podjelu novogodišnjih paketića najmlađim korisnicima naših usluga, koje je obezbijedio Grad.

Projekat ASIQ se finansira iz EU kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna I Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Pored JU “Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora” Banja Luka partneri na projektu su JU Centar “Zaštiti me” Banja Luka, JU OŠ “Voštanica-Zadar” i JU “Resursni centar za djecu i mlade Podgorica”, a vodeći parner na projektu je Gradska razvojna agencija Banja Luka. Projekat traje do 31. decembra 2021. godine, a ukupna vrijednost je 575 122,00 EUR.

Kroz ASIQ projekat, Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora je finansiran u iznosu od 112 266,00 EUR, od čega je Grad Banja Luka sufinansirao 15% iznosa.

 

Više o programu možete pronaći na linku: https://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/